arrow-right

Project Detail

City of Perth
Museum Street

Prioritising pedestrians and place activation, The City of Perth decided Museum Street between Aberdeen Street and Francis Street was to receive a complete makeover. The makeover was intended to create space for a dedicated pedestrian area. The new precinct features a pedestrian friendly connection to Perth’s Cultural Centre, more trees, street furniture, artwork, lighting, CCTV and free public Wi-Fi upgrades.

The importance of creating a safe, yet aesthetically pleasing public space amidst the cultural centre consisting of a museum, library, gallery and Perth Institute of Contemporary art, meant the light fittings chosen service both function and aesthetic requirements. The iGuzzini Frame Woody were the perfect solution in achieving this, with their modern design and adjustable assembly that gave the option to highlight the trees, street furniture and artwork. The Frame Woody has now been adapted to incorporate iGuzzini’s patented Opti Smart reflector system which produces an asymmetrical Street Light distribution. As a result, the lighting system was able to achieve P category lighting standards for both the pedestrian circulation spaces and over the crosswalks.

This project successfully compliments the creative surroundings and provides safe passage for the community.

Electrical Engineer:
NDY

Electrical Contractor:
Stiles Electrical Service

Photography:
Ron Tan

Share: