arrow-right

Project Detail

Westpac Group
Westpac Offices

Westpac's striking new headquarters in Perth embraces a relaxed tone driven by local character, delivering a truly agile workplace that sets a new benchmark within the Westpac Group portfolio. The diverse landscape of settings encourages the WA team to be adaptable, resilient and connected. The strategic and empathic design invites in the local community and elements of nature.

Generous circulation paths, clear sightlines and a universal sense of spaciousness give a calm and luxurious feel. Custom lighting features employ a ‘circadian’ rhythm, with light hue and intensity gradually transition to reflect the natural movement of the sun throughout the day, promoting health and vitality in the interior space.

A specialist green-star consultant was engaged to achieve a 6-star green star sustainability target. Initiatives include automated lighting controls, low-VOC paints and finishes, planting for improved air quality, and recycling schemes. Natural light is maximised, movement is encouraged, and sit-stand workstations feature across all work points.

This approach created an elevated design outcome; an enjoyable, inspiring and comfortable space that is truly a place for Westpac’s people and community.

Extract text from Geyer

Interior Design:
Geyer

Lighting Specialist:
WSP Vision Design

Builder:
Shape Group

Electrical Contractor:
Metrowest

Photographer:
Ron Tan

 

Share: