arrow-right

Project Detail

St Ives Retirement Living
St Ives Carine

Surrounded by leafy streets, parks and bush land reserves, St Ives Carine Retirement Village is a premium resort with 165 apartments and penthouses to be released over 3 stages, with stage 1 already complete and occupied. Each residence achieves a luxurious level of specification with many enjoying ocean and inland views.

St Ives Retirement Living enlisted Wood & Grieve Engineers to find lighting solutions to accommodate the design aesthetic of the apartments as well as the multi-function shared spaces, whilst providing visually comfortable illumination that is also safe for all residents.

At the heart of St Ives Carine the luxurious shared spaces are designed to be enjoyed as an extension of the magnificent apartments. Beautifully considered and decorated throughout, the entry plaza makes an impressive welcoming statement featuring iGuzzini Underscore to highlight the ceiling space, iGuzzini iRoll wall lights, ELS SL30 suspended over the reception desk and iGuzzini Front Lights to illuminate the lounge in front of the stunning double height glass feature wall.

Beyond reception is the intimate mezzanine library and restaurant with outdoor terrace overlooking the central village gardens. The landscaping, provides areas to explore both day and night including the pond, pool, gym and giant chessboard with pathways illuminated by iGuzzini Twilight post tops and iGuzzini Light Up Walk. 

St Ives Carine sets a new benchmark in luxury living for retirees with stunning architecture, interiors and beautifully landscaped amenities.

 

Click here for directions

Architect: 
HASSELL Studio

Electrical Engineer:
Wood & Grieve Engineers

Builders:
BGC Construction

Electrical Contractor: 
Lindquist Electrical Services

Photographer:
Ron Tan

Share: